Alkmaar Centraal

De gemeente Alkmaar heeft naar aanleiding van de aanbesteding van de Regiotaxi meerdere vragen gekregen over het vervoer via de Regiotaxi. Deze aanbesteding vond dit jaar plaats omdat het contract met de huidige vervoerder BIOS op 31 december afloopt.

De gemeente meldt daarom dat de Regiotaxi in 2016 gewoon blijft rijden voor mensen met een Wmo-pas in de regio Noord-Kennemerland. De Regiotaxi rijdt zeven dagen per week van 06.00 tot 24.00 uur langs verschillende adressen om reizigers met een Wmo-pas op te halen of weg te brengen.

Volgens de aanbestedingswet moeten overheden grote opdrachten aanbesteden zodra contracten met opdrachtnemers aflopen. De opdrachtgevers van deze aanbesteding zijn de gemeenten in de regio Noord-Kennemerland. Zij zijn dus verantwoordelijk voor het vervoer van alle mensen met een Wmo-pas.

De aanbesteding van de Regiotaxi heeft op 19 oktober geleid tot een voorlopige gunning aan een andere vervoerder dan de huidige vervoerder BIOS. Op grond hiervan heeft BIOS de rechter gevraagd een oordeel te geven over het proces van aanbesteding en gunning. Het hangt van het oordeel van de rechter af wat de definitieve keuze wordt voor voor de vervoerder van de Regiotaxi vanaf 1 januari 2016. De gemeenten benadrukken dat er op 1 januari 2016 voor iedereen met een Wmo-pas vervoer door de Regiotaxi zal zijn, ongeacht de uitkomst van het kort geding.

Tot 1 januari 2016 kunnen zowel mensen met als zonder Wmo-pas gebruikmaken van de Regiotaxi. Vanaf 1 januari 2016 is de Regiotaxi alleen beschikbaar voor mensen met een Wmo-pas. De Wmo-pas is bedoeld voor mensen met een beperking die geen gebruik kunnen maken van het reguliere openbaar vervoer. Zij mogen tijdens hun reis twee begeleiders meenemen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl