Alkmaar Centraal

Ongeveer zestig leerlingen van het Alkmaarse ROC Horizon College zochten vorige week tijdens Expeditie Toekomst antwoord op vragen die te maken hebben met hun toekomstige carrière. Aan de hand van opdrachten en presentaties werden eerstejaars leerlingen van de mbo-opleiding Marketing & Communicatie gecoacht in hun zoektocht naar hun talenten en hoe zij deze kunnen benutten.

In twee dagen tijd werden in de TelefoonCentrale presentaties gegeven over onder meer beroepskeuze, toekomstperspectief, jezelf presenteren en plezier hebben en houden in je werk. Vervolgens kregen de leerlingen opdracht om zichzelf te presenteren en een Expeditie Toekomst magazine te maken.

Mel van Duin (19) vond de expeditie heel nuttig: "Mijn toekomstperspectief is duidelijker geworden. Ik wil graag manager of ondernemer worden. Het maken van het magazine gaf de mogelijkheid mezelf te ontwikkelen in het managen. Mijn groepje wees mij namelijk aan als hoofdredacteur en ik moest mijn groepje aansporen tot het maken van artikelen. Daarnaast heb ik een ontwikkeling gemaakt in mezelf presenteren voor een groep."

Ook Salle Safiani (18) heeft nu een beter beeld van zijn wensen voor de toekomst: "De expeditie heeft mij geleerd dat dingen die misschien leuk lijken, achteraf kunnen tegenvallen. Manager zijn leek mij leuk, maar ik ben er achter gekomen dat ik meer ondernemer wil zijn. Het opbouwen van iets uit niets spreekt mij aan, dat is een uitdaging. Zelf wil ik graag een eigen bedrijf starten in de communicatiebranche, mensen met elkaar verbinden is waar ik plezier uit haal."

Meer informatie op Expeditietoekomst.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl