Alkmaar Centraal

Een groep van tien mensen die kaarten voor vrijdag hadden gekocht voor het Oktoberfest willen hun geld terug. Ze hebben in een brief aan de organisatie laten weten dat ze binnen twee weken hun geld terug willen en dat ze anders een rechtszaak gaan beginnen. Dit meldt het NHD.

Een van de gedupeerden vertelt dat niemand van de vriendengroep op zaterdag kan en dat het veel tijd heeft gekost om een dag af te spreken dat iedereen wel kon. Ze nemen dus geen genoegen met een vrijkaart voor volgend jaar en hebben naar eigen zeggen 1250 euro schade.

Hij gaat zelfs zover te zeggen dat de organisatie op de dag dat werd aangekondigd dat het Oktoberfest niet drie, maar één dag zou duren de verkoopvoorwaarden heeft veranderd. Nu luiden de verkoopvoorwaarden dat er geen geld wordt terugbetaald bij wijziging of annulering van het evenement, maar vóór de daadwerkelijke annulering van de vrijdag en zondag stond er nog dat er wel teruggave van geld mogelijk was.

Organisator Dennis Poland ontkent dit ten stelligste: “De voorwaarden zijn voor de verkoop al vastgesteld en er is achteraf helemaal niets gewijzigd.” Over de keuze om het Oktoberfest alleen op zaterdag door te laten gaan legt hij nog eens uit dat de feestgangers op vrijdag anders in een voor eentiende gevulde feesttent hadden gestaan. De organisatie wilde dus voorkomen dat ze ‘het gezeur achteraf krijgen’ en mensen volgend jaar geen kaarten meer kopen.

Hij voegt eraan toe dat de organisatie ondertussen ook eens gekeken heeft waarom de kaartverkoop zo tegenvalt. Ze zijn tot de conclusie gekomen dat de kaarten blijkbaar toch te duur zijn. De kaarten van 75 euro zijn dit jaar all-inclusive; volgend jaar zal de organisatie weer goedkopere kaarten gaan aanbieden in combinatie met consumptiemunten.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl