Alkmaar Centraal

Vanwege de grote toestroom van vluchtelingen heeft ook gemeente Langedijk een dringend verzoek ontvangen van het Ministerie van Veiligheid en Justitie en het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) om crisisnoodopvang te verzorgen. Ook vanuit de regio kwam dit verzoek. Het gemeentebestuur geeft gehoor door van vrijdag 20 november tot en met zondag 29 november maximaal 185 vluchtelingen op te vangen in Sporthal Geestmerambacht in Noord-Scharwoude.

De sporthal voldoet aan alle eisen die het COA stelt. De tennishal, gymzaal, een aantal kleedkamers en de kantine van handbalvereniging Lacom worden gebruikt voor de opvang van vluchtelingen. Alle andere geplande activiteiten gedurende de periode 18 november tot en met 30 november kunnen daarom geen doorgang vinden. De sportzaal (westzijde) inclusief drie naastgelegen kleedkamers blijven beschikbaar voor (sport)activiteiten.

De gemeente organiseert vrijdag 13 november van 16.30 tot 19.30 uur een inloopbijeenkomst in de sporthal voor omwonenden en gebruikers van de sporthal. Hiervoor is een uitnodiging verstuurd. Op gemeentelangedijk.nl staat actuele informatie. Hier wordt ook een lijst geplaatst met veelgestelde vragen en antwoorden hierop.

Voor het gereedmaken van de noodopvang en de opvang van vluchtelingen maakt de gemeente graag gebruik van vrijwilligers. Wie zich hiervoor wil aanmelden dan kan dat via gemeentelangedijk.nl doen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl