De politie heeft sinds 9 april al twee keer aangekondigd de analoge flitspaal op de Heilooër Tolweg bij hectometerpaal 75.7 'binnenkort' te vervangen. Drie keer is scheepsrecht?

Het Openbaar Ministerie vervangt de meeste analoge flitspalen door digitale, die 24 uur per dag aan staan en waarbij verwerking zeer weinig politiecapaciteit vergt. Zo valt de bon sneller op de mat, zodat de betrokkene zich eerder bewust wordt van de overtreding en gedrag sneller kan aanpassen. Alleen palen die een aantoonbare bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid worden vervangen. De paal op de Heilooër Tolweg is daar één van, bleek uit onderzoek.

De nieuwe flitspaal heeft een digitale camera die foto's direct doorstuurt naar een dataverwerkingseenheid, dus er is geen gedoe meer met volle filmrolletjes. De infrarood flitser levert ook geen hinder zoals de traditionele flitser.

Een flitspaal bij een kruising met verkeerslichten registreert niet alleen hardrijders, maar ook weggebruikers die door rood rijden. Een automobilist die te hard door rood rijdt, krijgt dus twee boetes: een voor snelheid en een voor rijden door rood licht.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl