Alkmaar Centraal

Alkmaar Sport organiseert in de Kerstvakantie een actief sportprogramma voor de jeugd van 6-14 jaar. Zij kunnen gedurende één dag kennismaken met vier sporten. Deze keer gaat het om kickboksen, turnen, basketbal en waterpolo. De activiteiten vinden plaats bij Sportcomplex Hoornse Vaart van 9.00 tot 16.00 uur, op maandag 21 december voor jeugd van 8-14 jaar en op woensdag 23 december voor jeugd van 6-8 jaar. Aanmelden is nu al mogelijk.

Elk jaar organiseert Alkmaar Sport in de Kerstvakantie de vakantiesportactiviteiten. Doel is om kinderen met onbekende sporten kennis te laten. Zo krijgen verenigingen meteen een podium om hun sport te promoten. Nu is de beurt aan de Alkmaar Guardians (basketbal), DAW (waterpolo), Saturna Alkmaar (turnen) en Protection 4 You (kickboksen).

De kinderen beoefenen twee sporten in de ochtend en twee in de middag. “Het grote voordeel van dit concept is dat deelnemers die bij aanmelden enthousiast zijn over één of twee sporten, de andere ook proberen. Dan blijkt opeens dat een sport die jou aanvankelijk niet zo aansprak eigenlijk super leuk is. We verlagen de drempel om een sport uit te proberen met groot succes”, aldus Maik Boontjes, coördinator vakantiesportactiviteiten. De lessen worden afgestemd op de leeftijd van de kinderen, bij waterpolo wordt bijvoorbeeld de mini-waterpolo variant gespeeld. Kinderen moeten hiervoor wel minimaal een A-diploma hebben. 

Deelname kost € 10 per dag, dit kan aangevuld worden met een lunch voor € 5 euro (zelf lunch meebrengen is ook mogelijk).  Meer informatie en aanmelden op Alkmaarsport.nl/vakantiesportactiviteiten

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl