Alkmaar Centraal

De politie heeft dinsdag drie mannen aanhouden op verdenking van handel in drugs. Dat maakte de politie donderdag bekend. Het gaat om inwoners van Alkmaar van 65, 56 en 27 jaar. De politie kwam de verdachten op het spoor na meldingen van buurtbewoners.

Al langere tijd ondervonden bewoners van de Terschellingstraat overlast van een aanloop bij een woning in hun straat en begonnen te vermoeden dat er vanuit het pand drugs werden verhandeld. De buurtbewoners gaven hun meldingen door aan de wijkagent Bas Wijnen.

Wijnen: ‘Een enkele melding over overlast of het vermoeden van drugshandel geeft de politie nog geen mogelijkheden om op te treden. De meldingen bleven echter komen. We hebben de zaak besproken en er werd een onderzoeksteam op de zaak gezet. Als snel had het onderzoekteam genoeg informatie verzameld, waardoor we een onderzoek in de woning konden doen. En met succes, want we konden drie verdachten aanhouden en een forse hoeveelheid drugs in beslag nemen.

Bij de inval vond de politie 47 bolletjes met vermoedelijk cocaïne en een zakje waarin nog eens 60 gram cocaïne zat. De drie verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Na verhoor werd de 27-jarige verdachte heengezonden. Beide andere verdachten, een man en een vrouw, werden in verzekering gesteld. Zij worden vrijdag voorgeleid voor de Rechter Commissaris.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl