Alkmaar Centraal

Op maandag 23 november organiseert Alkmaar Sport in samenwerking met de JOGG wijkregisseur een sportkenniscafé voor sportbestuurders en andere geïnteresseerden. Om 19.15 uur start het programma in de kantine van Kolping Boys met een presentatie over de Gezonde Sportkantine. Dit wordt gevolgd door het onderwerp ‘de sociaal maatschappelijke rol van sportverenigingen’ waarbij clubs worden gewezen op de mogelijkheid om subsidie aan te vragen voor maatschappelijk gerichte projecten. Toegang tot de avond is gratis en aanmelden is nog mogelijk.

De Gezonde Sportkantine is een landelijk initiatief wat door de JOGG Wijkregisseur Anja Lems actief in Alkmaar wordt uitgerold. Er zijn inmiddels vier Alkmaarse kantines die de steunbetuiging ‘Gezonde Kantine’ hebben ontvangen, waaronder de horeca van Sportcomplex Hoornse Vaart.

De implementatie van het concept lijkt een drempel te vormen voor verenigingen, die met goede voorlichting snel weggenomen kan worden. Anja vertelt haar vorderingen als JOGG wijkregisseur en informeert over het aanbieden van een gezond assortiment. Ook zullen de sportverenigingen AMHC en Kolping Boys hun ervaringen, tips en tops delen én onder andere vertellen over de pilot ‘Tommies: supporter van gezond snacken’.

De avond wordt vervolgd door verenigingsondersteuner Paul Bollen van Alkmaar Sport. Hij gaat ingesprek over hoe sport ingezet kan worden om maatschappelijke doelen te bereiken. Sportverenigingen kunnen met hun idee een subsidie aanvraag indienen bij de gemeente. Good practices en de mogelijkheid op ondersteuning en het verkrijgen van tips bij het doen van een aanvraag zullen centraal staan tijdens de presentatie.

De avond is openbaar toegankelijk. De inloop is om 19.00 uur in de kantine van Kolping Boys (Beverdam), het programma start om 19.15 uur. Aanmelden kan bij Anja Lems (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl