Alkmaar Centraal

Vrijdagochtend overhandigde Wendy Swan van Rabobank Noord-Kennemerland een cheque van € 1.000 uit het Coöperatiefonds aan Erna Winters, directeur van Bibliotheek Kennemerwaard. Het volledige bedrag wordt besteed aan het taalproject 'Op zoek naar boef'.

Op de vijf Egmondse scholen rolt Bibliotheek Kennemerwaard, met dank aan Rabobank Noord-Kennemerland, een project uit rond de boeken van Agent en Boef. Spannende, fantasievolle en mooi geïllustreerde verhalen met een rijk taalaanbod. Tijdens het project wordt er dagelijks in de groepen 1 en 2 uit voorgelezen en mee gewerkt.

Kinderen krijgen het boek om samen met hun ouders opdrachtjes uit te voeren en zo op een leuke manier met taal bezig te zijn. Een hoogtepunt is de opvoering van de speciale voorstelling Boevenstreken. In januari start het project.

Kleuters profiteren aantoonbaar van een rijke taalomgeving, waarin bijvoorbeeld veel interactie is en veel voorgelezen wordt. Jaarlijks stort de Rabobank een deel van haar resultaat in het Coöperatiefonds, dat lokale initiatieven steunt. Het taalproject 'Op zoek naar boef' sprak het meeste aan.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl