Alkmaar Centraal

Woensdag 28 oktober, 4 en 11 november organiseerde Alkmaar Sport op het Cruyff Court in de Daalmeer de voorronden van de Alkmaarse Cruyff Court 6 vs 6 kampioenschappen. Inzet was kwalificatie voor de gemeentelijke finale, die op 18 november om 13.15 uur gespeeld zal worden en vrij toegankelijk zijn voor publiek.

Woensdag 28 oktober werden de eerste voorrondes gespeeld. Tien jongensteams leverden sportieve strijd in twee poules met uiteindelijk als winnaars ‘Bluedesk’ en ‘Bergen’. Zij plaatsen zich voor de finale. De winnaars van de Respect Award waren ‘FC Superkids’ en ‘Baekcelona’ vanwege hun sportieve gedrag.

De tweede speeldag was een echte meidendag. Zeven speelsters van de Telstar Meiden Academie kwamen speciaal langs om een demonstratie en een aantal kleine clinics te verzorgen. Vol inspiratie streden de negen meidenteams daarna tegen elkaar om een finaleplaatsen. De teams ‘Voetbalgirls’ en ‘De Zes Wielen’ bekroonden zich tot poulewinnars. De ‘Cilinder Chicks’ ontvingen de Respect Award.

De laatste speeldag traden negen jongensteams aan. In alle poules bleef het tot het einde erg spannend, omdat de uitslagen erg dicht bij elkaar lagen. Team ‘Saturnus Power’ en ‘The Stars’ wonnen de Respect Award. De poulewinnaars ‘FC Bal op je Dak’, ‘De Soccer Boys’ en ‘de Lierelanders’ plaatsten zich voor de finale.

Bij de Cruyff Court competitie staat ‘respect’ hoog in het vaandel. Voorafgaand aan de competitie geven alle deelnemers elkaar een hand en zet de aanvoerder een handtekening op het spandoek. Hiermee verklaren de teams dat zij zich sportief zullen gedragen tijdens de wedstrijd. De teams worden ook beoordeeld op hun sportiviteit op én buiten het veld. Ook kunnen punten verdiend worden door deelname aan de speciale quiz. Het team met de meeste respect-punten ontvangt de Respect Award.

De winnaars van de gemeentelijke finales plaatsen zich voor de regiofinale en maken dan kans op de deelname aan de halve landelijke finale én de landelijke finale die komend voorjaar op het Cruyff Court in Amsterdam wordt georganiseerd. Vorig jaar wisten zowel een Alkmaars jongens- als meisjesteam zich te plaatsen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl