Alkmaar Centraal

Vanaf januari 2016 zal Alkmaar Sport het SportX-concept uitrollen op vijf basisscholen in Graft-de Rijp en Schermer. Dit houdt in dat een vakleerkracht zowel de gymlessen als een naschools sportaanbod voor deze scholen gaat verzorgen, in samenwerking met lokale verenigingen.

Alkmaar is één van de eerste steden geweest die de combinatiefunctionarissen structureel in haar beleid en het onderwijs heeft ingevoerd. Combinatiefunctionarissen zijn werkzaam in meerdere werkvelden en verbinden deze disciplines met elkaar, in dit geval ‘sport’ en ‘onderwijs’. Onder begeleiding van de sportcoördinatoren van Alkmaar Sport is het SportX-project opgezet, waarbij de sportles tijdens en na schooltijd wordt verzorgd door de vakleerkracht. Daarbij wordt een verbinding gelegd met de lokale verenigingen die op de scholen hun sport bij de kinderen introduceren. Kinderen maken zo op een laagdrempelige wijze kennis met nieuwe sporten. 

Het SportX-concept wordt vanaf januari 2016 ook op vijf basisscholen in Graft-de Rijp en Schermer geïntroduceerd, namelijk op De Tweemaster, De Balein, De W.J. Driessenschool, De Overhael en De Vinckhuysenschool. Alkmaar Sport zal ook inventariseren wat zij op het gebied van ouderensport in Graft-de Rijp en Schermer kan betekenen in 2016.

Naast de kennismakingslessen in november en december wordt op woensdagmiddagen 18 en 25 november, en 2 en 9 december een gratis sportinstuif georganiseerd voor kinderen van 4-12 jaar. Zij kunnen in de gymzaal in Grootschermer van 13.30 tot 15.00 uur en in de gymzaal in Stompetoren van 15.30 tot 17.00 uur gratis sporten. Aanmelden voor deze middagen is niet nodig en toegang is gratis.

Op maandag 30 november wordt om 19.00 uur een bijeenkomst voor alle sportverenigingen uit Graft-de Rijp en Schermer georganiseerd. Deze avond staat centraal wat Alkmaar Sport voor de verenigingen kan betekenen.

De kennismakingsperiode wordt afgesloten met een groot sportspektakel voor kinderen van 4-12 jaar in Sporthal De Oosterven in De Rijp op woensdag 16 december van 13.30-17.00 uur. Tijdens het sportspektakel worden diverse sportclinics georganiseerd, maar ook zijn er veel springkussens en spelletjes in de sporthal aanwezig waarmee de kinderen zich kunnen vermaken. Aanmelden is niet nodig, deelname aan het sportspektakel kost € 3,-. Kinderen krijgen dan ook een vrijkaartjes voor zwembad Hoornse Vaart of ijsbaan De Meent wat geldig is in de Kerstvakantie.

Meer informatie is te krijgen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-21185753.

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl