Alkmaar Centraal

Dinsdagavond vindt de Puienprijsavond plaats, waarbij de prijswinnaars van de tweejaarlijkse puienprijs bekend worden gemaakt. De selectie van de nominaties is gemaakt “uit een longlist van ca. 75 panden, die in de twee jaar voorafgaande aan 1 juni 2015 gereed zijn gekomen na een verbouwing, nieuwbouw of restauratie”, zo schrijft de Historische Vereniging Alkmaar (HVA) en organisator van de Puienprijs op de website.

Maar niet alleen mooie nieuwe of gerestaureerde panden krijgen aandacht tijdens de Puienprijsavond: ook juist panden die hard aan renovatie toe zijn worden genoemd. Deze panden krijgen een zogenaamde ‘gele kaart’ uitgereikt. Een van de ooit mooie, maar nu verwaarloosde panden die een gele kaart krijgen is het Chinese restaurant Azië Man Fat, op de hoek tussen de Laat en de Boterstraat. Een woordvoerder van de HVA vertelde het NHD dat de gedetailleerde gevel van dit pand scheuren vertoont, de stenen loslaten en de goten aangetast zijn. De Puienprijscommmissie hoopt dat de eigenaren van de panden die een gele kaart krijgen zich hierdoor geroepen voelen om iets aan de staat van hun pand te doen.

De Puienprijsavond vindt plaats op 18 november in de Vrijheidskerk aan de Hobbemalaan 2. De avond begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. De toegang voor belangstellenden is gratis. Meer informatie is te vinden op www.hvalkmaar.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl