Na twee nederlagen op rij zonder ook maar één doelpunt te hebben gemaakt had Kolping Boys coach Marc de Wilde de zware taak zijn ploeg klaar te stomen voor de strijd met het hoog geklasseerde FC Uitgeest . Een goed resultaat was broodnodig, ook om het vertrouwen binnen de ploeg weer op peil te brengen. Kolping begon dan ook goed aan de wedstrijd en dat De Wilde zijn ploeg de juiste spirit mee had gegeven was goed te zien en de spelers pakten het prima op.

Door voorin druk op de tegenstander te zetten met Fouad Charik, Nick Korssen en Roy Duineveld dicht bij elkaar spelend waren de bedoelingen van Kolping direct duidelijk. Maar dan staan er plotseling drie spelers van Uitgeest vrij voor Kolping keeper Patrick de Vries. Twee van hen kijken naar de grensrechter; de vlag blijft echter omlaag. Voor de derde speler is dat zo onverwacht dat hij de bal van zijn voet laat springen. Kolping komt met de schrik vrij.

Wat volgt is een rommelige fase met veel balverlies over en weer. Beide ploegen lijken veel moeite te hebben met de stevige wind. Maar in de 19e minuut schat Dennis Nicolai een bal verkeerd in en staat Uitgeest spits Lester Half plotseling alleen voor Kolping keeper De Vries. Die weet met een mooie redding zijn doel echter leeg te houden. Kolping ontkomt aan een achterstand.

Er worden mooie combinaties opgezet door Kolping, maar tot scoren komt het niet. Scheidsrechter Tjong A Hung houdt de spelers kort en fluit veel af. Mede daardoor komen beide ploegen niet lekker tot voetballen. In de 45e minuut is er een onschuldig duel op de helft van Uitgeest, maar tovert de scheidsrechter een rode kaart voor Twisk uit zijn borstzak. De verontwaardiging op de tribune is groot, niemand had iets ontoelaatbaars gezien. Twisk zelf reageerde na de wedstrijd zelf op het incident: “Ik hield hem even vast, dat was alles. Maar de scheidsrechter zei natrappen. Ik deed helemaal niets!“
De ruststand is 0-0 en Kolping moet met tien man verder, De Wilde heeft 15 minuten de tijd om zijn ploeg daar op in te stellen.

Kolping heeft het tijdens het begin van de tweede helft lastig en lijkt in de verdrukking te zitten. Uitgeest komt juist goed de rust uit en krijgt vrij snel een grote kopkans, maar de bal wordt niet goed geraakt en verdwijnt ver naast het doel. Dan krijgt Charik een lastige hoge bal van Armine Ouaziz, maar weet de Kolping die prima aan te nemen, weg te draaien en met een verrassend goed schot bijna te scoren. Uitgeest speelt dan wel met een man meer , maar Kolping is inmiddels gevaarlijker. Toch weet de thuisploeg de kansen niet te verzilveren.

Met nog een kwartier te spelen lijkt de wedstrijd met een 0-0 eindstand te eindigen. Uitgeest weet duidelijk niet van de man meer situatie te profitere. Kolping blijft verdedigend prima overeind en loert op die ene kans. In de 84e minuut weet Kolping keeper De Vries met een prachtige reflex zijn ploeg overeind te houden, en de counter wordt op zijn beurt gestopt door de Uitgeest keeper.

Terwijl de klok al 90 minuten aan geeft, wisselt De Wilde nog 1 keer. Korssen wordt naar de kant gehaald en Rowel Doesburg komt erin. De Kolping verdediging die de hele wedstrijd zo goed staat, krijgt tijdens een Uitgeest aanval ruim in de extra tijd de bal achterin niet weg. Nicolaij doorziet het gevaar en heeft geen andere keuze dan het begaan van een overtreding.

De vrije trap wordt zo´n twintig meter voor het Kolping doel genomen. Uitgeest aanvaller Olgers plaatst de bal schitterend over de Kolpingmuur in de rechter bovenhoek. Keeper De Vries is kansloos. Het publiek is stil en Kolping is verslagen. Uitgeest viert ondertussen feest. Kolping boys moet de derde nederlaag op rij slikken en weet ook voor de derde keer op rij het doel niet te vinden.

Uitgeest trainer Bouman reageert pijnlijk realistisch “We hebben slecht gevoetbald maar wel drie punten”. Kolping coach de Wilde is uiterst teleurgesteld: “Dit is balen , Uitgeest crëerde helemaal niks maar toch winnen ze de wedstrijd. Ik vond de scheidsrechter niet consequent en warrig fluiten en vooral één kant op. Uitgeest verdiende het niet om deze wedstrijd te winnen, maar misschien is dat wel het geluk van een ploeg die bovenin staat”.

Bekeken: 3867x