Alkmaar Centraal

De landelijke omroepen, regionale omroepen en ook lokale omroep Alkmaar Centraal brachten maandag om 12.00 uur een passend eerbetoon aan de slachtoffers van de bloedige aanslagen in Parijs.  Via de website van het NHD en Facebook riep Alkmaarder Joke Tuinema zelfs op om om 12.00 uur naar het Waagplein te gaan met een vlag om zo solidariteit te tonen met de slachtoffers. Dat artikel werd onder andere opgepakt door de Facebookgroep 'Je bent Alkmaarder als...' en het balletje ging rollen.

Voor veel mensen was het in verband met andere verplichtingen niet mogelijk naar het Waagplein te komen, zo valt op Facebook te lezen. Anderen wisten het helemaal niet en lieten achteraf weten graag te zijn gekomen. Toch stonden er klokslag twaalf uur zo'n dertig mensen op het Waagplein. De door Joke meegebrachte Nederlandse vlaggen werden omgedraaid om zo de Franse driekleur te vertegenwoordigen. 

Achteraf vertelt Joke zeer blij te zijn over hoe haar eenvrouwsactie is verlopen. "Al komen er maar een paar mensen, dan is het toch eventjes meer dan dat je thuis in je eentje die minuut stilte houdt. En laten we nou in hemelsnaam onze vlaggen laten wapperen, en dat ook buiten de deur doen."

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl