In een enerverende en gelijk opgaande wedstrijd tegen Ascrum, de Amsterdamse Studenten, verloor de Alkmaarse Rugby Club zondag in de slotfase nipt met 22-19, nadat het in de eerste helft nog met 0-5 voor stonden. De Alkmaarders speelden met rouwbanden om en de wedstrijd begon met 1 minuut stilte, ter nagedachtenis aan de recent tijdens een verkeersongeval omgekomen speler Firat Kocer. Hij werd slechts 25 jaar.

De strijd ging aanvankelijk gelijk op en beide teams konden geen doorbraak forceren. Alkmaar kreeg de kans op voor te komen maar de strafschop van Kristian Boogert gingdoor de harde wind naast de palen. Daarna opende Alkmaar alsnog de score. In een heel sterke fase werd de ene ruck na de andere vlak voor de goal-lijn van Ascrum gespeeld. Eindelijk wist Perry Klos een gaatje te vinden, dook erdoor en scoorde de try. De scheidsrechter had het echter niet gezien, maar Roy van Rijn pakte als eerst de bal voor alsnog een try. De conversie ging weer naast de palen. Daarna creëerden beide teams geen kansen meer, dus werd de ruststand 0-5.

In de 2e helft kwam Ascrum al snel op voorsprong toen het Alkmaar verraste met een snelle line-out. Na de conversie stond het 7-5. Alkmaar kwam snel weer terug toen Pieter van Duijn langs de zijlijn wist door te breken voor een try. Kristian Boogert scoorde de redelijke makkelijke conversie voor 7-12. Ascrum kwam al snel tot 10-12 dankzij een strafschop vanwege buitenspel.

Het laatste kwartier was extreem spannend. Eerst wist Alkmaarse “Man of the Match” Wytze Vader de voorsprong nog uit te breiden naar 9 punten toen hij schitterend in het midden doorbrak en een geconverteerde try tussen de palen scoorde. Daarna ging echter het mis bij de Alkmaarse Rugby Club. Eerst blunderde de verdediging waardoor de bal vrij kwam te liggen achter de eigen goal-lijn. Ascrum profiteerde en maakte het 15-19. Reeds in blessuretijd kreeg Ascrum de ene na de andere strafschop en iedere keer werd de bal uitgespeeld. Een schot op de palen bracht de stand op 17-19 en uiteindelijk strafte Ascrum een gaatje in de Alkmaarse verdediging af voor de eindstand van 22-19.

Bekeken: 3676x