De waterpolodames van DAW lieten zaterdagavond wederom dat zij thuis moeilijk te verslaan zijn. Deze competitie hebben zij tot op heden de punten in Alkmaar kunnen houden, al was het dit keer niet zo spannend als in de twee voorgaande wedstrijden. DAW stond na het tweede kwart wel achter op Widex Donk 3, maar won uiteindelijk met 8-5.

In het eerste kwart opende Saskia Kansen de score met een fraai afstandsschot, maar kwam de tegenstander
langszij via een strafworp. Voor het fluitsignaal wist Diane van Schaik met een snelle solo en een lobje de keepster te verrassen. In het tweede kwart wist DAW via Romee Heister weer het voortouw te nemen, maar daarna scoorde Donk twee keer uit uit overtalsituaties. DAW lukte het vervolgens twee keer niet om voor open doel een overtalsituatie af te ronden (3-4).

Ook in het derde kwart werd slordig gespeeld, maar Donk kon toen twee keer niet afronden. DAW kwam via een strafworp van Romee Heister en een mid-voor actie van Karlijn Calis weer op voorsprong. Deze werd nog uitgebreid toen het Saskia Kansen eindelijk een keer lukte een overtalsituatie te benutten. In het laatste kwart wist DAW eerst uit te lopen tot hun eigen eindscore, voordat de bezoekers nog een keer scoorden.

Al met al was dit voor DAW een wedstrijd van de gemiste kansen, maar met dit resultaat draait DAW evengoed lekker mee in de middenmoot op dit hogere niveau.

Bekeken: 3190x