Alkmaar Centraal

Van 10 tot en met 14 november werd in het Luxemburgse Hamm het WK Powerliften gehouden. Brenda van der Meulen van Krachtsportvereniging S.S.S. Alkmaar, in mei nog derde op het EK met een totaal van 585kg, had een pittige strijd die zij uiteindelijk uitstekend afsloot met een vijfde plaats en 610 kg.

Powerliften bestaat uit drie onderdelen: kniebuigen, bankdrukken en het deadliften, met voor ieder onderdeel drie beurten. De 37-jarige Brenda, uitkomend in de sterk bezette gewichtsklasse boven de 84kg tilde een goede wedstrijd. Bij het onderdeel kniebuigen zette zij, voor ogen van haar ouders en oud-kampioenen Ferry en Joke, drie goede beurten neer: 210kg, 225kg en 230kg.

Bij het bankdrukken begon Brenda met 185kg, maar haar 192,5kg werd afgekeurd door een technische fout. In haar derde en laatste poging drukte zij de 192,5kg keurig uit, wat haar zilver opleverde op dit onderdeel. Concurrente Inna Orobets (Ukraïne) drukte ook 192,5kg, maar zij weegt iets minder, waardoor ze goud pakte. Bij deadliften begon Brenda met 175kg, gevolgd door 182,5kg en uiteindelijk trok zij in haar derde beurt 187,5kg ook nog omhoog.

Brenda scoorde een mooi totaal van 610kg, goed voor een vijfde plaats in het eindklassement. Eerste in haar gewichtsklasse werd Olga Gemaletdinova (Rusland), tweede werd Elena Kucherenko (Rusland) en derde werd Inna Orobets (Ukraïne). In het landenklassement eindigde Nederland op een nette negende plaats.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl