Alkmaar Centraal

Zaterdag vond op de Vechtsebanen in Utrecht het eerste selectieweekend plaats van het NK Kunstrijden 2016. Alleen de beste twaalf per categorie gaan naar de finale in maart in Den Haag. Met gepaste trots kon AIJC vijf rijders afvaardigen naar deze goed bezette wedstrijd. Meest succesvol was de 13-jarige Vladimir Markov. 'Vova' won zilver in de categorie Heren Advanced Novice.

In een sterk deelnemersveld lieten de rijders van de Alkmaarsche IJsclub zien progressie te boeken na de Finlandia Cup vorige week in België. Niet alleen Vladimir presteerde goed, ook de 17-jarige Masha Markova. Zij pakte een 9e plaats bij de Dames Junioren. AIJC had drie rijdsters in de categorie Dames Advanced Novice: Jildou van Vliet (14 jaar), Lika Brons (13 jaar) en Zena-Rae Borst (14 jaar). Zij werden respectievelijk 8e, 11e en 14e. Voor Zena was het haar debuut, de andere rijders draaien al langer mee in het NK circuit onder bezielende leiding van hoofdcoach en meervoudig nationaal kampioen Kunstrijden Marcus Deen en coach en choreografe Terry Banghart.

De tweede selectieronde voor het NK vindt plaats op 23 en 24 januari. Voor die tijd zal het vijftal op 5 en 6 december met andere clubleden bij de internationale City of Light Trophy in Eindhoven uitkomen. Een drietal NK rijders wordt tevens uitgezonden naar de International Children's Games, die van 12 tot en met 16 januari plaatsvinden in het Oostenrijkse Innsbruck.

Foto v.l.n.r.: Masha, Zena, Jildou, Vova en Lika

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl