Zaterdag is in de Triffishal in Alkmaar de laatste wedstrijd gesprongen, voordat de vereniging verhuist naar De Meent. Tien A-teams en dertien B-teams sprongen hun tweede plaatsingswedstrijd voor het NK clubteams op 12 december in Oss. Team Triffis A1 met Roel Teillers, Pascal Wiebering, Bo Bet en Melvin Dokter ging er met de winst vandoor, direct voor Triffis A2 met daarin Niamh Slattery, Lara Schut en Maxim van Zeijl.

Ook in de B-klasse boekte Triffis succes. Triffis B3 (Mads Ottenbros, Nick Vonk, Amanthis Angenent en Guido Groefsema) plaatste zich als zesde voor het NK. Het jonge team Triffis B4 (Mira Stepanova, Marisa Lema Vigo, Tess de Vries en Jordy Mol) pakte de vierde plek en een kwalificatie.

Titelverdediger Triffis A1 kwam op de eerste kwalificatie in Zoetermeer niet in actie, deels om zich te sparen voor het WK en het WK Jeugd. Het team deed nu wel mee om boetepunten te voorkomen en het startbewijs voor het NK in de wacht te slepen. Bo Bet liet met een recordscore op haar tweede keuze-oefening zien dat haar vorm groeiend is. Deze week springt zij op het WK met synchroonpartner en clubgenote Pascal Wiebering.

Triffis A2 kon met zich met drie leden geen onbeëindigde oefening veroorloven omdat de in de A-klasse debuterende Katie Cowles ziekte aan de kant stond. Het team sprong echter foutloos en plaatste zich met goud in de eerste, en nu zilver in de tweede plaatsingswedstrijd als eerste voor het NK.

Op 21 november springen de C, D en E-teams hun derde kwalificatiewedstrijd; dan wordt bekend of er ook Triffis teams in deze klasses zich plaatsen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl