Alkmaar Centraal

Dinsdag hebben de gemeente Alkmaar en EuroParcs, eigenaar van Villapark De Rijp, ingestemd met een realisatieovereenkomst voor de ontsluitingsweg. Het betreft verdeling van de kosten, het traject en de realisatie. Tevens is overeenkomst ontstaan over de toekomstige inrichting van het park.

Europarcs zal de weg gaat aanleggen en blijft daarna verantwoordelijk voor beheer en onderhoud. Gemeente Alkmaar start daarvoor nu met de planologische procedures. De verwachting is dat de weg in de tweede helft van 2016 kan worden aangelegd.

De nieuwe weg is noodzakelijk omdat de Kanaaldijk in Oost-Graftdijk op sommige plekken slechts enkele meters breed is en huizen dicht langs de dijk staan. Bewoners zouden vooral overlast krijgen van bevoorradingsverkeer, bouwverkeer en de aanvoer van brandstoffen. Al in 2006 had gemeente Graft–De Rijp het voornemen om de weg aan te leggen. Door problemen met het bestemmingsplan en de tussenkomst van de Raad van State is dat nooit gelukt.

Voor de weg is aanpassing van het bestemmingsplan ‘Buitengebied 2009’ nodig. Zowel de weg als de toekomstige parkinrichting worden meegenomen in één nieuw bestemmingsplan. Ook zal onder andere de locatie van de propaangas-opslag onder de aandacht komen.

Eerder in 2015 heeft de Alkmaarse raad een voorbereidingskrediet verstrekt. In december neemt de gemeenteraad definitief besluit over de overeenkomst.  In het eerste kwartaal van 2016 wordt het bestemmingsplan ter inzage vrijgegeven en is er een inspraakavond in Graftdijk om de omwonenden mee te nemen in het proces. Wethouder Bereikbaarheid Jan Nagengast: "Afhankelijk van de reacties die volgen wordt onderzocht of en hoe de aanleg van de nieuwe ontsluitingsweg nog verder versneld kan worden."

Directeur Wim Vos jr. van EuroParcs: ‘Wij zijn als EuroParcs verheugd dat, na vele jaren bezig te zijn geweest met dit gevoelige dossier, er nu een plan op tafel ligt die voor alle partijen een oplossing biedt. Inwoners van Oost- en West-Graftdijk hebben straks minder last van zwaar verkeer en onze gasten op het vakantiepark kunnen veel sneller op of van het park komen. Wij denken bovendien dat Villapark De Rijp nog meer een begrip wordt in Noord-Holland dankzij de bijzondere recreatiewoningen en het rijke voorzieningenniveau op het park.”

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl