Alkmaar Centraal

Woensdag start Schaatsen voor Water in Alkmaar. De actie is een samenwerking tussen ontwikkelingsorganisatie Plan Nederland, KNSB en Water for Life. Kinderen van basisscholen laten zich per rondje schaatsen sponsoren. De opbrengst gaat naar water- en sanitatieprojecten op basisscholen in Malawi van Plan Nederland en Water for Life. Deze actiedag is onderdeel van de landelijke actie die van 16 tot en met 27 november duurt en duizenden deelnemers zullen schaatsen.

De start van de actie in Alkmaar wordt gedaan om 9:30 uur op ijsbaan De Meent in Alkmaar en is mede mogelijk gemaakt door schaatsvereniging De Meent.

Bij het initiatief past een interactief lespakket over de projecten in Malawi en de sponsoractie, aangevuld met de sportieve component van de KNSB over schaatsen. Zo worden alle kinderen op een leuke en leerzame manier goed voorbereid. Meer informatie op plannederland.nl/schaatsen-voor-water.

In totaal gaan er jaarlijks 443 miljoen schooldagen verloren door water gerelateerde ziektes zoals cholera. Vooral meisjes worden gehinderd in hun ontwikkeling, omdat ze dagelijks uren bezig zijn met het halen van water en voor hun familieleden moeten zorgen, die door onveilig drinkwater of gebrekkige hygiëne ziek zijn.

Zo'n één miljard mensen in de wereld hebben geen toegang tot schoon en veilig drinkwater of hebben geen wasgelegenheid en toiletten. En 2,4 miljard mensen kunnen geen gebruik maken van sanitaire voorzieningen zoals toiletten. 

Plan Nederland is lid van Plan International. Plan werkt aan duurzame armoedebestrijding en blijvende verbeteringen in de levensomstandigheden van kinderen, met speciale aandacht voor gelijke rechten en kansen voor meisjes. Hiervoor heeft het kindgerichte gemeenschapsprojecten in 50 ontwikkelingslanden. Plan komt wereldwijd op voor betere naleving van het VN-verdrag voor de Rechten van het Kind.

Water for Life maakt zich sterk voor schoon water en sanitaire voorzieningen. Meer op waterforlife.nl. De KNSB geeft richting aan ontwikkelingen die in het belang zijn van de top-, wedstrijd- en breedtesport en doet dat met partners dus niet alleen direct met betrekking tot schaatsen of inlineskaten.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl