Het Openbaar Ministerie in Amsterdam heeft in hoger beroep celstraffen van een tot twee jaar geëist tegen zes verdachten van mensenhandel, nadat de straf lager uitviel dan geëist. Dit meldt het NHD. Vrouwen uit Roemenië en Hongarije werden als prostituee in Alkmaar en Amsterdam ingezet onder erbarmelijke omstandigheden.

De arme vrouwen hoopten in Nederland goed geld te verdienen, desnoods als prostituee. De slachtoffers moesten echter elke dag werken, ook tijdens menstruatie, en ze mochten blij zijn met wat geld en vrijheden. DEslachtoffers werden bedreigd, afgekat, beledigd en mishandeld. Een aantal werd door verdachten een relatie met toekomst voorgespiegeld.

Het OM vond de uitgedeelde straf te laag vanwege de ernst van mensenhandel en de manier waarop de slachtoffers behandeld zijn. En dat terwijl ze huis, haard en ook kinderen achterlieten voor een betere toekomst, desnoods via prostitutie. De pooiers roomden alleen maar af en deden zelf geen werk.

Diverse vrouwen lijden nog steeds onder hoe zij misleid, bestolen en fysiek en emotioneel behandeld zijn. Uitspraak naar verwachting 30 november.

Bekeken: 3828x