Alkmaar Centraal

In Bilthoven speelden de waterpolodames van DAW tegen een combinatie van De Robben en Brandenburg, voormalige topclubs die samen bezig zijn weer wat op te bouwen. Dit was een wedstrijd waarin de Alkmaarse dames moesten laten zien dat zij hun positie waard zijn. De voorgaande jaren verloren zij in Bilthoven vaak nipt. Nu werd het een gelijkspel van 4-4, maar DAW voelde zich bestolen.

DAW miste drie vaste speelsters die goed werden vervangen door Mieke Schoone, Marieke de Vries en de van zwangerschap teruggekomen Steffie Nooij. De hele wedstrijd lagen de scores dicht bij elkaar, mede door goed keeperswerk van Fanny Bouma. De beste kansen daarvoor hadden de DAW dames, maar vonden te veel de lat en misten de overtalsituaties.

De Robben/Brandenburg maakte haar laatste overtal af 'met behulp van de jurytafel'. De thuisploeg scoorde na 35 seconden aanvallen, terwijl de limiet 30 seconden is. Ook moest een uitgesloten DAW-speelster 20 seconden te lang aan de kant blijven. De coach protesteerde, maar in plaats van de kwestie te onderzoeken kreeg gaf de scheidsrechter een gele kaart. De scheidsrechterlijke dwalingkostte DAW de winst. Na de wedstrijd was de enige reactie van de scheids "dan dien je toch een protest in". DAW vond dit wel heel kort door de bocht en onnodig kosten (ook voor de bond ) opleveren.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl