Op een koude en winderige zondag wonnen de rugbyers van Alkmaar overtuigend met 60-12 van de Rugby Club Dwingeloo uit Drenthe. Bij de ruststand van 22-7 leek er al geen vuiltje aan de lucht, en dat bleef ook zo.

Alkmaar had de kick-off en Nanko Molenaar wist de bal bij het neerkomen meteen te veroveren om vervolgens door de verdediging te bulderen voor 5-0binnen de eerste minuut. Kristian Boogert schopte de conversie tussen de palen voor 7-0. De snelle opening verraste beide teams en allen waren wakker. Enige tijd konden beide teams geen doorbraak forceren, totdat “Man of the Match” Mats Wester een mooie break van winger Joost Tempelaars kon afronden. Na de conversie van Boogert stond het al 14-0. Ook de volgende try kwam op naam van Mats Wester na een sterke break van Nanko Molenaar. De conversie ging naast de palen.

Dwingeloo wist vanaf 19-0 wat terug te komen, dankzij een snel genomen strafschop op 10 meter voor de Alkmaarse goal-lijn, waarna Erik Kruiter door de verdediging beukte voor een geconverteerde try. Vlak voor rust verzilverde Kristian Boogert nog een strafschop voor een ruststand van 22-7.

Na 10 minuten spelen in de tweede helft breidde Boogert de score voor Alkmaar uit met een strafschop via de binnenkant van de paal. Bij de volgende aanvallen kon Dwingeloo de verdediging nog een tijdje gesloten houden totdat Nanko Molenaar de bal oppakte uit de scrum, door de verdediging brak en met zijn try het bonuspunt binnenhaalde.

Dwingeloo leek toen te breken. Mats Wester scoorde totaal nog twee try's, al werd de laatste afgekeurd. Na de try van Wytze Vader (46-7) brak opnieuw Nanko Molenaar door en zorgde ervoor dat de ingevallen winger Juvenal Kasaza Bisimwa de eerste try van zijn leven scoorde. Dit kostte hem echter wel een biertje voor het hele team. In de slotfase wist scrum-half Kevin Stalman nog een keer door te breken en na zijn geconverteerde try stond de teller al op 60-7.

De laatste score was voor Dwingeloo, die ondanks de grote achterstand bleef aanvallen. De grote Erik Kruiter brak door en scoorde de laatste punten, voor een eindstand van 60-12.

Bekeken: 3705x