Alkmaar Centraal

Afgelopen weekend werd in Purmerend de tweede ronde van de West-Friese-Judo-Competitie in de hoofdklasse gehouden. Het team van Topsport Tom van der Kolk startte met winst tegen gastclub Kodokan en won met vier zeges tegen drie. Yushi uit Nieuw-Vennep won echter met 3-4, maar de derde en laatste tegenstander, Judo Amsterdam, werd met 7-0 van de mat geveegd.

Dylan van der Kolk (-55 kg) won direct een belangrijke pot op twee straffen tegen één tegen Emiel Jaring. Voor Diego Klamer (-60 kg) waren de rollen echter omgekeerd. Colin van der Kolk (-66 kg) was duidelijk de betere judoka, maar in een moment van onoplettendheid kreeg hij een yuko tegen. Daarna ging hij vol in de aanval, maar het mocht niet baten. Arjen van Dijk (-73 kg) zette met een mooi vol punt de stand gelijk en Jurrien van Marle (-81kg) maakte er 3-2 van. Coen Stoop (-90 kg) moest zijn meerdere erkennen in Ferry Schram en verloor in een houdgreep. Harm Denneman (+90 kg) won echter de laatste pot en zo werd het 4-3.

De tweede ronde tegen Yushi uit Nieuw-Vennep eindigde in 3-4.  De eerste twee gewichten verloor Team Van der Kolk. Yannick van der Kolk (-66 kg) bracht zijn team naar 2-1, waarna hij met de Noord-Hollandse talentpoule op het vliegtuig stapte naar Georgië voor een trainingskamp. Arjen van Dijk won wederom. Jurrien van Marle stevende op winst af met een wazari en een houdgreep, maar op knappe wijze ontkwam zijn tegenstander en zette Jurrien buiten de mat in een armklem.

In de derde en laatste ronde liep Team Van der Kolk met 7-0 over Judo Amsterdam heen.

In de stand na twee competitierondes staat het Alkmaarse team nu op een 2e plaats.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl