Alkmaar Centraal

Zondag heeft Ton Huijbers een bijzondere erepromotie ontvangen van de Judobond Nederland. De Alkmaarse judoleraar heeft in Goirle zijn 7e dan gekregen voor bewezen diensten in de judosport.

Huijbers is oprichter en trainer van Randers de Geus, de judoschool die nu zeven vestigingen van Alkmaar tot Nieuw Niedorp heeft. Hij was in Nederland al een van de weinige judoka's die met een technisch examen zijn rood-wit geblokte band haalde. Nu komt hij helemaal terecht in een zeer select gezelschap: in Noord-Holland hebben slechts twee judoka's een hogere gradatie. Eén van hen is Jaap Nauwelaerts d'Age, grondlegger van het judo en jiu-jitsu in Nederland.

Huijbers heeft deze erepromotie onder andere te danken aan zijn werk als competitieleider van de West-Friese-Judo-Competitie. De afgelopen 30 jaar is deze competitie onder zijn leiding uitgegroeid tot grootste teamcompetitie in Nederland . Het was tot enkele jaren geleden zelfs de enige competitie in het land.

Daarnaast heeft Ton Huijbers zijn leerlingen en judoka's uit de omgeving begeleid naar ruim 100 dangraden en vele nationale en internationale medailles. Als examinator is hij actief bij de examens voor de 1e tot en met 5e dan en de lerarenopleiding. Tot slot speelt hij een belangrijke rol bij de organisatie van het Internationaal Open Alkmaars Judotoernooi.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl