Het vonnis in de strafzaak tegen Edwin R. uit Heerhugowaard is door de rechtbank in Alkmaar opgeschort voor nader onderzoek. Hij stond terecht voor poging tot doodslag op een politieagent.

De 44-jarige R. werd op 16 augustus aangehouden nadat hij was ingereden op een politieagent en omdat hij geen rijbewijs kon tonen. De agent had R. bij een algemene verkeerscontrole op de Newtonstraat in Heerhugowaard een stopteken gegeven omdat hij veel te hard reed, maar R., die net aan het inhalen was, reed door en de agent moest opzij springen om niet te worden overreden.

R. werd nadat hij er snel vandoor was gegaan aangehouden door een motoragent. Bij zijn aanhouding bleek bovendien dat hij geen rijbewijs bij zich had.

Tijdens de strafzaak verklaarde hij dat de agent zelf voor zijn auto was gesprongen en hij nog maar net kon uitwijken. De rechters willen nu voor het vonnis kan worden uitgesproken eerst een plattegrond en foto’s van de verkeerssituatie op de Newtonstraat en er moet uitgezocht worden of R. na zijn inhaalmanoeuvre inderdaad weer naar de juiste weghelft is teruggegaan.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl