Alkmaar Centraal

Barokensemble La Sfera Armoniosa speelt op 12 december om 20.15 in de Lutherse kerk te Alkmaar het programma Senhora del Mundo.

Er zal ontroerende en opzwepende Spaanse, Portugese en Latijns-Amerikaanse kerstmuziek uit de zestiende, zeventiende en achttiende eeuw ten gehore worden gebracht. Het programma bevat een exotische verzameling van kerstliederen.

Zo wordt Maria, 'de Dame van de wereld', bezongen en passeert een Latijns-Amerikaans donker kindeke Jesus de revue. Het geheel wordt afgewisseld met ritmische instrumentale dansen zoals las Hachas (een Spaanse fakkeldans), Folias, (een wilde snelle dans waarin de dansers, die letterlijk gek werden van de herrie en het opzwepende ritme, als vrouw verklede mannen ronddroegen), Canarios (een dans van de Canarische eilanden waarbij met de voeten op de grond werd gestampt) en de Ciacona (een erotische dans die in de zeventiende eeuw uit de Nieuwe Wereld naar Spanje werd gebracht en onmiddellijk door de kerk werd verboden).

Het concert begint om 20.15 uur en vindt plaats in de Lutherse kerk in Alkmaar aan de Oudegracht 187. Meer informatie is te vinden op La Sfera Armoniosa http://www.lasfera-armoniosa.com.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl