Alkmaar Centraal

De Alkmaarse rechtbank heeft een bevel tot observatie afgegeven voor Yasmine M., de moeder van de drie baby’s die dood zijn gevonden.

De rechters voldoen daarmee aan de vordering van het openbaar ministerie, om de 31-jarige Alkmaarse  te laten opnemen in het Pieter Baan Centrum. In het PBC trachten psychiater en psycholoog een antwoord te vinden op de vragen over de geestesgesteldheid van de vrouw. Ze weet niet meer welke van de drie meisjes dood is geboren en hoe en waarom ze de andere twee heeft gedood dan wel zonder eten, drinken en verzorging achtergelaten waardoor ze tenslotte stierven

Yasmine M. heeft veertien dagen geleden al een machtiging afgegeven, waarin ze toestemt naar het PBC te gaan. Volgens haar advocaat Gert Kaaij is het nu afwachten wanneer de observatie begint. Dat zal over zes tot zeven weken zijn. Nog eens eenzelfde periode is nodig voordat het onderzoek is afgerond en het rapport van de gedragsdeskundigen ter bestudering aan de verdediging, het OM en de rechters is voorgelegd. De volgende zitting op 4 februari is dan ook een formele.

Yasmine M. verhuisde in de afgelopen jaren regelmatig en stalde een deel van haar bezittingen tijdelijk bij een vriendin, die aan de Schelde in Heerhugowaard woonde. Zowel in de woning als in de schuur werden in oktober kort na elkaar twee babylijkjes aangetroffen. De Alkmaarse werd gearresteerd. Zij erkende de moeder te zijn van deze twee en ook van Angel, de dode baby die in december 2014 werd gevonden in park De Rekerhout in Alkmaar-Noord.

De advocaat zal geen verdere mededelingen doen.

Door Arno Ruitenbeek (nzg-journalisten)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl