Alkmaar Centraal

Qompas is het grootste studiekeuze en carrièrenetwerk in Nederland. Steeds meer vmbo’s gebruiken de loopbaanoriëntatie en begeleiding van deze organisatie. Op 26 november zet Qompas de 200e school die met de online methode werkt in het zonnetje. Die dag wordt op de acht vestingen van het Clusius College, dus ook die in Alkmaar, Heerhugowaard, een taart bezorgd.

Leerlingen die op school en thuis worden begeleid met de keuze van hun vervolgopleiding en loopbaan vallen minder vaak uit in hun vervolgstudie, concludeerde de VO-Raad twee jaar geleden op grond van onderzoek. 

De meeste voortijdige schoolverlaters zijn mbo'ers. Deze groep is vaker werkloos of blijft hangen in slechtbetaald werk. Daarom is het vak loopbaanoriëntatie en begeleiding (LOB) inmiddels verplicht in de laagste vmbo-niveaus. Waarschijnlijk volgt deze verplichting op het hoogste niveau van het vmbo.

Ouders spelen een rol in LOB, aangezien zij aantoonbaar invloed hebben op de keuze voor een vervolgopleiding. Onderzoek wijst bijvoorbeeld uit dat 65% hun kroost vooral aanraadt een leuke studie te kiezen, krap 5% zet geld bovenaan als tip. 80% van de vmbo'ers geeft overigens aan iets anders te willen doen dan hun ouders.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl