Alkmaar Centraal

In de plannen voor het vernieuwde station van Alkmaar staat de opheffing van de spoorwegovergang bij het busstation vastgelegd. Dit laat een woordvoerster van ProRail aan het NHD weten. Hierdoor zullen mensen die met de bus van en naar het station reizen straks om moeten lopen via de traverse aan de andere kant van het station.

ProRail wil voorkomen dat mensen nog snel onder de spoorbomen door kunnen glippen om hun trein te halen. Daarnaast is een overweg volgens ProRail ook een storingsbron die de beschikbaarheid van het spoor kan aantasten.

Het verdwijnen van de afzetplaats voor bussen direct voor het stationsgebouw zorgde al voor een langere wandelweg. Ook perron 1 is straks alleen nog via de traverse bereikbaar. De NS wil op termijn alleen hier poortjes bij de in- en uitgang plaatsen. Opmerkelijk genoeg bieden ProRail en de NS in Schagen en Castricum juist wél twee toegangen.

ProRail erkent tegenover het NHD dat de buspassagiers meer moeten lopen, maar stelt dat NS en Connexxion de dienstregelingen zo goed mogelijk op elkaar af zullen laten stemmen, al betekent dit geen garantie dat niemand langer zal moeten reizen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl