Alkmaar Centraal

Het Alkmaarse college heeft 24 november ingestemd met een ontwerp voor een waterelement op het voorplein van het nieuwe stationsgebied. Het ontwerp past mooi binnen de omgeving en onderstreept de identiteit van Alkmaar als kaasstad. Op 17 december beslist de gemeenteraad over het ontwerp en de aanleg.

Het waterelement doet denken aan de kaasmarkt, met het kenmerkende beeld van rijen kazen. De karakteristieke kazen worden gemaakt van natuursteen en zijn grotendeels onderdeel van de verharding. In het hart van het plein rijzen de gestapelde kazen uit de vloer. Het element krijgt elf spuiters en LED-verlichting.

Ruim acht op de tien Nederlanders associeert Alkmaar met kaas. Alkmaar werkt aan het versterken van de kaasbeleving in de stad. Het kaasdragerscarillon dat nog wordt geplaatst op het stationsplein en een standbeeld van kaasdragers op het Waagplein zijn daar onderdeel van.

Op 17 december wordt de nieuwe stationstraverse officieel geopend. De oude stationstunnel wordt op dezelfde dag buiten gebruik gesteld. De feestelijke opening start om 15.00 uur en duurt tot 17.30 uur.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl