Alkmaar Centraal

Dinsdag hebben Alkmaarse burgemeester Piet Bruinooge en wethouder onderwijs Elly Konijn certificaten uitgereikt aan de veertien kinderen uit de regio, die deelnamen aan Playing for Success, het project dat taal, rekenen en computervaardigheden stimuleert. Ook AZ-speler Ridgeciano Haps was aanwezig.

Veertien groep 7 en 8 leerlingen hebben tien weken naschoolse lessen Playing for Success gevolgd in het Leercentrum van het AFAS-stadion. De groep heeft dit nu met een goed resultaat feestelijk afgesloten. Bij de uitreiking waren ouders, broers, zussen, juffen en meesters uitgenodigd in de Co Adriaanse persruimte.

Gemeente Alkmaar, AZ en meer dan 70 scholen voor primair en voortgezet onderwijs in de regio werken samen aan dit succesvolle project. In totaal zijn er vijf groepen van vijftien leerlingen die wekelijks les krijgen op deze ‘wow-locatie’. Playing for Success gebruikt de bijzondere sfeer en de uitdagende wereld van AZ om kinderen een duwtje in de rug te geven.

Jaarlijks kunnen zo'n 250 kinderen uit de regio aan het project meedoen. Deelnemende scholen maken een selectie in overleg met centrummanager Iwan Sombroek. Het Leercentrum in het stadion is het 17e centrum bij een Nederlandse betaald voetbalorganisatie.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl