Alkmaar Centraal

Dinsdag hebben burgemeester Piet Bruinooge en wethouder Elly Konijn (Onderwijs) certificaten uitgereikt aan de kinderen die hebben deelgenomen aan Playing for Success. Ook Ridgeciano Haps, speler van AZ, maakte daarbij zijn opwachting.

Veertien leerlingen uit de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs kregen deze middag hun certificaat. De kinderen hebben 10 weken lang naschoolse lessen Playing for Success gevolgd in het Leercentrum in het AFAS-stadion. De groep heeft dit nu met een goed resultaat feestelijk afgesloten. Bij de certificaatuitreiking waren ouders, broers, zussen, juffen en meesters uitgenodigd in de Co Adriaanse persruimte.

De gemeente, AZ en meer dan 70 scholen voor primair en voortgezet onderwijs uit Alkmaar en omgeving werken samen aan dit project. In het totaal zijn er 5 groepen van 15 leerlingen die wekelijks les krijgen. Playing for Success gebruikt de bijzondere sfeer en de uitdagende wereld van het topvoetbal om kinderen een duwtje in de rug te geven. Daarbij wordt het hele stadion ingezet om allerlei opdrachten te doen die te maken hebben met taal, rekenen of computervaardigheden. Wethouder Elly Konijn (D66): “Als wethouder Onderwijs applaudisseer ik graag voor de kanjers die deelnemen aan Playing for Success. Daar hebben zij hun hele schoolcarrière plezier van!”

Jaarlijks kunnen zo'n 250 kinderen uit het primair en voortgezet onderwijs uit Alkmaar en omgeving aan Playing for Success Alkmaar meedoen. Deelnemende scholen selecteren de leerlingen in overleg met centrummanager Iwan Sombroek. Het leercentrum in het stadion van AZ is het 17e centrum bij een Nederlandse betaald voetbalorganisatie.

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl