Alkmaar Centraal

Woensdag werden in het Holeschool Inholland in Alkmaar de regiofinale van de First Lego League gehouden. In totaal deden dertien teams mee uit Alkmaar, Heerhugowaard, Egmond aan Zee, Schagen, Castricum en Heiloo. Onder andere de Alkmaarse basisschool Het Kompas deed mee met maar liefst vier teams, en ook basisschool Atalanta deed mee met het team Thrash Can.

Team First Compass Thrashers van Het Kompas werd de grote winnaar van de ‘Champions Award’; zij mogen door naar de Beneluxfinale van de First Lego League in Venlo op 30 januari 2016.

De First Lego League is een wedstrijd die leerlingen tussen de 9 en 15 jaar uitdaagt om aan de hand van verschillende opdrachten de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken. De kinderen werken in teams van maximaal tien deelnemers. Ze moesten onder andere een robot ontwerpen, bouwen en programmeren met het Lego Mindstorms Systeem.

Ook per onderdeel van de regiofinale werden prijzen uitgereikt. Zo ging op het onderdeel Robotwedstrijd de eerste prijs naar team Trash Compass van basisschool het Kompas. Diezelfde school won ook het onderdeel Onderzoek naar Trash met team The Trashketeers. Team De Duiffies van basisschool De Duif uit Heiloo wonnen het onderdeel Robotontwerp. De Brick Slayers van het Bonhoeffer College Castricum wonnen op Teamwork.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl