Alkmaar Centraal

Woensdag 16 december organiseert gemeente Alkmaar een erfgoedconferentie in de Grote Sint Laurenskerk. Het bestuur wil de pracht zo goed mogelijk behouden voor de toekomst en hoort graag welke ideeën bewoners en ondernemers hebben, want het erfgoed is van iedereen. De inloopavond begint om 19.30 uur.

De gemeenteraad stelt extra geld beschikbaar voor restauratie en onderhoud van erfgoed. Hoe dit wordt verdeeld, maakt wethouder Erfgoed Anjo van de Ven tijdens de bijeenkomst bekend. Eigenaren van monumenten kunnen zich laten informeren over de nieuwe subsidieregeling die in april 2016 in gaat.

Daarnaast moet de gemeente voor de komende jaren een beleidskoers maken voor al het erfgoed in de drie gefuseerde gebieden en is daarbij benieuwd naar ieders belangen en visie met betrekking tot bijvoorbeeld herbestemming, promotie, cultuurhistorische waarden en landschap. Op de informatiemarkt zijn instellingen aanwezig die zich inzetten voor erfgoed. Deze zijn ook bekend met de regels en mogelijkheden voor archeologisch en bouwhistorisch onderzoek.

Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie op Alkmaar.nl onder monumenten en archeologie.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl