Alkmaar Centraal

Eind 2015 is het 10 jaar geleden dat de eerste repetitie van Memphis Maniacs plaatsvond. Begin 2006 volgde het eerste optreden. Vandaar dat 2016 voor deze Masters of the Mash-Up volledig in het teken zal staan van deze mijlpaal, en daarbij hoort natuurlijk een feestelijke jubileum-clubtour. Op 11 december doet de band, bekend van hun gehusseldecovers, een try-out show in Victorie.

In mash-ups worden twee verschillende songs uit de geschiedenis der popmuziek gecombineerd. Het door elkaar gooien van teksten, refreinen, coupletten en samples creëert wonderlijke composities. Nog veel belangrijker is hoe de hilariteit overslaat op het publiek, met een feestende menigte tot gevolg. De reputatie van de heren snelde vooruit; de vorige show in Victorie was stijf uitverkocht.

De band al heel wat meters gemaakt toen ze in 2011 op Noorderslag belandde waar hun showcase hoge ogen gooide en een verovering van het Nederlandse festivallandschap inluidde. Van Parkpop tot Dance Valley, van Oerol tot Valtifest, van Zwarte Cross tot Indian Summer, elk festival ging voor de bijl. Eind dat jaar volgde de eerste van inmiddels drie grotendeels uitverkochte clubtours en de indrukwekkende muzikale zegetocht van deze bijzondere formatie zonder album, label, of airplay, heeft sindsdien voortgeduurd in Nederland en inmiddels ook daarbuiten. 

Vrijdag 11 december vindt dus de Memphis Maniacs try-out voor de jubileumtour plaats in Victorie. De zaal opent om 20:00 uur, aanvang is om 21:15 uur. Kaarten kosten vooraf €16,50 en €20 aan de deur.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl