Justitieminister Ard van der Steur houdt zich bij de geplande reorganisatie van de rechtspraak. Volgens hem leidt dit tot meer samenwerking en kwaliteitsverbetering. Dit lijkt dus altijd te leiden tot uitkleding van zeven rechtbanken in het voorjaar, waaronder die van Alkmaar.

Gezien de grote weerstand, niet in de laatste plaats bij mensen die werken bij de rechtbanken, zal Van der Steur zich actiever bemoeien met de plannen van de Raad van de Rechtspraak en gaat overleggen met betrokken partijen. Dat zei hij donderdag tijdens het Kamerdebat over de justitiebegroting.

Van der Steur stelt dat er nogal wat leegstand in de rechtbanken, onder andere vanwege een modernere werkwijze, die bovendien zal uitbreiden en veel belastinggeld kost. De PvdA-fractie, geflankeerd door de burgemeesters van de zeven getroffen gemeenten, stellen voor andere organisaties in huis te halen.

De minister van Justitie is het niet eens met de argumenten dat de rechtspraak minder toegankelijk zal worden als voor een goed deel gecentraliseerd wordt. De reorganisatie leidt tot meer samenwerking en kwaliteitsverbetering, zo stelt hij.

Pin It
Bekeken: 3193x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/