Het Alkmaarse Zorghotel De Palatijn heeft medewerking van de gemeente gevraagd om zorginstelling te worden. Er moeten 48 appartementen komen, aanvankelijk voor bewoners van De Molenhoeve uit Sint Pancras. Dit meldt het NHD. In september kwam groen licht voor nieuwbouw van De Molenhoeve aan de Bovenweg in Sint Pancras. Eigenaar Magenta is ook in gesprek met de Oldenburg in Oudorp en Buitenzorg in Zuid-Scharwoude voor tijdelijk onderdak.

Het bouwproject gaat anderhalf jaar duren. De verhuizing moet plaatsvinden zodra de aanvraag voor de omgevingsvergunning door de inspraakprocedure komt.

Als de inwoners van De Molenhoeve weer op hun eigen plek zitten, wil De Palatijn bewoners gaan huisvesten van Zorginstelling Niko, eigenaar van Nieuwpoort en Kooimeer. Deze instelling wil uiteindelijk het hele complex verbouwen en 20 jaar lang huren voor 48 dementerende bewoners. Verzorgingshuis Kooimeer sluit in 2019. Deze verhuur zou De Palatijn voor het eerst in al haar jaren rendabel moeten maken.

Omwonenden zijn inmiddels per brief geïnformeerd. Als de voortgang spoedig verloopt komt er eind januari een informatiebijeenkomst.

Pin It
Bekeken: 3384x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/