Minister van Justitie Ard van der Steur bleef donderdag bij zijn standpunt dat de geplande reorganisatie van de rechtspraak gaat zorgen voor meer samenwerking en kwaliteitsverbetering, maar de Tweede Kamer wil juist niet dat de rechtbank in zeven steden, waaronder Alkmaar, wordt ontmanteld. In het reorganisatieplan voor de rechtspraak staat onder andere dat alle meervoudige zaken die voorheen in de Alkmaarse rechtbank konden plaatsvinden voortaan naar Haarlem moeten.

Het CDA diende tijdens het debat in de Tweede Kamer een motie in over de begroting en de daaruit voortvloeiende bezuinigingen, toevallig ook de partij waar burgemeester Bruinooge zelf lid van is. CDA-Kamerlid Oskam wees er op dat het kabinet in 2013 juist had beloofd dat er in 32 steden, waaronder Alkmaar, een volwaardige rechtbank zou blijven.  De motie werd gesteund door het grootste deel van de oppositiepartijen, maar dit betekent nog niet dat in deze steden een volwaardige rechtspraak behouden blijft. 

Volgens de raad van de rechtspraak zouden de geplande bezuinigingen van tafel kunnen als de Kamer elk jaar 50 miljoen extra zou uittrekken voor de rechtspraak, bovenop de 310 miljoen in 2015 en 250 miljoen voor de jaren daarna. Bovendien heeft burgemeester Bruinooge samen met de burgemeesters van Almelo, Assen, Zutphen, Maastricht, Dordrecht en Lelystad in een brief geschreven dat "het een prima zaak [is] dat er geld bij komt voor veiligheid en justitie, maar we moeten wel zorgen dat het geld ook goed terechtkomt".

Pin It
Bekeken: 3358x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/