Aan wie is nog niet duidelijk, maar voormalig poppodium de Waerdse Tempel is verkocht. Via een online veiling die vorige week maandag plaats vond. De bank heeft de partij die het hoogste bod heeft uitgebracht het pand gegund. De Waerdse Tempel, ooit gerealiseerd als poppodium met regionale allure staat al sinds begin 2012 al leeg. Eind 2011 is er nog een onderzoek uitgevoerd in opdracht van de gemeente Alkmaar en Heerhugowaard om te kijken of het mogelijk was de Tempel open te houden. Maar de conclusie die getrokken werd was niet positief. 

De laatste jaren zijn verschillende scenario's voorbijgekomen waarbij het pand gebruikt zou worden als crematorium of als wellnesscentrum. Dat de partij achter dat laatste plan, Rob Eradus, niet de hoogste bieder is wel bekend. Toch sluit voormalig eigenaar Marcel Appelman niet uit dat Erades achter de schermen toch bij de aankoop betrokken is.

Zodra de overdracht officeel is kan ook de naam van de nieuwe eigenaar bekend gemaakt worden. Tot die tijd zijn gemeente, makelaar en Appelman vanwege privacyregels verplicht hun mond te houden over de identiteit van de koper. 

Bekeken: 4166x