Zonder de geschorste Maurice Twisk en de geblesseerde Fouad Charik en Rick Klaver moest Kolping Boys het zondag in Zuid Scharwoude opnemen tegen LSVV, dat terug te vinden is op een keurige tweede plaats in de competitie. De openingsfase van de wedstrijd was rommelig , het speelveld werd te klein gehouden waardoor veel duels ontstonden en geen van beide ploegen een fatsoenlijke aanval op kon zetten. Pas in de twintigste minuut moest Kolping doelman Patrick de Vries echt aan het werk; na een indraaiende vrije trap van de thuisploeg stompte hij de bal goed weg zodat geen van de aanvallers van LSVV gevaarlijk kon worden.

Dan zijn de eerste tekenen van een Kolping offensief te zien. Er volgen een mooie combinatie over links, een net naast gekopte corner, een helaas over de bal heen maaiende Nick Korssen en twee goede schoten vanuit de tweede lijn die door de LSVV keeper gestopt worden. Het is de fase waarin Kolping Boys het heft in handen had moeten nemen en de verdiende voorsprong moest pakken. Maar opnieuw gebeurt het tegenovergestelde en is daar een LSVV voorzet vanaf links waarna de bal van dichtbij wordt ingekopt door Maik den Iseger. De reflex van Kolping doelman De Vries brengt uitkomst, maar de bal eindigt via Den Iseger alsnog in het doel. Het is 1-0 voor LSVV.

Bij de start van de tweede helft lijken de bedoelingen van Kolping coach De Wilde duidelijk; vroeg druk zetten en vol voor de gelijkmaker gaan. Dat lijkt te lukken en er volgt een goed schot dat net over het doel van LSVV doelman Stet zeilt. Maar dan ebt het momentum voor Kolping weer weg door wat lijkt op een gebrek aan vertrouwen en daadkracht.

In de 64e minuut haalt De Wilde de voorin spelende Rowel Doesburg naar de kant en laat hij Korssen en Duineveld dieper spelen. Maar het is juist LSVV dat de wedstrijd lijkt te beslissen na een goede voorzet vanaf de rechterkant. De volledig vrijstaande Mounir Elfakiri kopt keurig langs de kansloze Patrick de Vries. Het is 2-0. Dan krijgt na Jeroen Koenis ook Steven Dekker een gele kaart en moet Kolping oppassen dat het de kop niet verliest. Scheidsrechter Stroobach wijst even later na een overtreding van Kolping aanvoerder Thijs van de Oord gedecideerd naar de penaltystip en geeft Van de Oord een gele kaart. Het is 3-0, en daar blijft het ook bij. Opnieuw weet Kolping niet te scoren.

Coach Marc de Wilde is niet blij, maar wel realistisch : “We begonnen goed aan de wedstrijd en gezien de kansen hadden wij op voorsprong moeten komen in de eerste helft , maar we krijgen de goal weer op een ongelukkig moment tegen. In de tweede helft speelden we niet goed en op basis van de tweede helft was hun overwinning verdiend.”

Bekeken: 3990x