Zaterdagavond konden de waterpolodames van DAW opnieuw de tegenstander puntloos naar huis te sturen. In het eigen zwembad De Hoornse Vaart versloegen ze De Gouwe 2 uit Waddinxveen met 6-4.

Via een strafworp en een overtalsituatie kwam DAW op een 2-0 voorsprong. Door actief te verdedigen bij een ondertalsituatie kon De Gouwe 2 in het eerste kwart zelf maar eenmaal tot scoren komen (2-1). Het twee kwart was voor de tegenstanders. Zij scoorden één punt meer, terwijl DAW de overtalsituaties niet wisten af te maken, waardoor de stand op 3-3 kwam.

Het derde kwart was bijna een kopie van het eerste. DAW wist de score via een overtalsituatie, een strafworp
en het weer goed verdedigen tijdens twee ondertalsituaties uit te lopen naar 5-3. Het laatste kwart scoorden de bezoekers voor aansluiting, maar DAW antwoordde met een eigen schot voor 6-4. Daarna werd niet meer gescoord: beide partijen konden niet profiteren van een overtalsituatie en een strafschop van DAW werd gestopt.

Saskia Kansen was de topscorer voor DAW met vier doelpunten. Linda Schenk en Romee Heister scoorden beiden eenmaal.

De volgende speelronde (12 december) zijn de DAW-dames vrij, wat inhoudt dat zij nu al winterstop hebben tot 16 januari. De vorig seizoen gepromoveerde ploeg staat nu 5e in de 2e Bondsklasse A, met nog uitzicht op plek 3 en vier punten voorsprong op nummer 6.

Trainer Jan Koekenbier: "Het resultaat tot nu toe is hoopgevend en beter dan verwacht. Dit komt mede door het goede gevoel dat de dames hebben gekregen over de twee benjamins. Marleen Jonker en Tessa Naber groeien tot volwaardig in te zetten speelsters, die in de wedstrijden niet onderdoen voor hun teamgenoten."

Bekeken: 3257x