Alkmaar Centraal

De Alkmaarse Rugby Club had zondag zijn sponsordag, waarbij de sponsors in het zonnetje werden gezet tijdens drie thuiswedstrijden. De dames wonnen in nieuwe tenues ruim van Groningen en ook Heren 2 was oppermachtig tegen de Smugglers uit Velzen. De kraker was de slotwedstrijd tegen het hoger geplaatste Amstelveen. Tijdens de opkomende najaarsstorm trok Heren 1 de wedstrijd in zinderend slot met 26-15 naar zich toe.

Alkmaar koos in de 1e helft windvoordeel en al snel kreeg de ploeg mooie kansen. Kristian Boogert schopte zijn twee strafschoppen door de verraderlijke wind echter net naast de palen. Kristiaan Koop brak in een driekwart lijnaanval uiteindelijk door voor de eerste punten. Door de conversie van Boogert kwam de stand op 7-0. Vlak hierna leek Pieter van Duijn in de hoek te scoren na een mooie aanval maar de try werd afgekeurd.

Amstelveen kwam terug. Na een lange serie rucks en mauls vlak voor de Alkmaarse goallijn maakte de ploeg een try voor 7-5. Alkmaar's “Man of the Match” Roy van Rijn sloeg echter snel terug. Hij brak door en met een lange sprint en een try zette hij de stand op 12-5. In de slotfase van de eerste helft wist Kristiaan Koop opnieuw door te breken (17-5) en Boogert converteerde naar 19-5.

In de tweede helft had Amstelveen het windvoordeel en de eerste de beste aanval leverde meteen een try op en een score van 19-10. Na een lange serie aanvallen halverwege de tweede helft kwamen werd kwamen de gasten dichtbij met 19-15. Center Michael Sole gaf Alkmaar daarna ademruimte door het bonuspunt binnen te halen met een try tussen de palen, die vervolgens geconverteerd werd.

Amstelveen zette alles op alles in de slotfase en drukte Alkmaar diep tegen de eigen goallijn. De thuisploeg verdedigde fel, waardoor drie spelers binnen drie minuten met een gele kaart van het veld moesten. Tijdens het zinderende eind wist Alkmaar tóch de deur dicht te houden en de verdiende winst te behalen.

Alkmaarse RUFC 1 staat nu 5e in de 2e Klasse Noord. Met nog twee inhaalwedstrijden kan de ploeg wellicht twee plekjes omhoog kijken, maar daarnaast de nummers 6 en 7 staan dichtbij.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl