Begin november heeft woningcorporatie Woonwaard onderzocht of de vier portiekflats aan de Coornhertkade nog konden worden opgeknapt of dat ze beter konden worden gesloopt. De vier blokken staan vlakbij appartementengebouw Parcstede en de nieuwbouw van de Spieghelbuurt.

Het onderzoek is inmiddels afgerond en er is besloten dat het blok tussen de Brederostraat en Huygensstraat wordt gesloopt. De andere drie worden opgeknapt. De sloop gaat deze week al beginnen, een sloopbedrijf is inmiddels bezig met de asbestsanering. Het opknappen van de andere drie begint in maart of april.

De blokken werden alle vier al enige tijd anti-kraak bewoond vanwege de verwachting dat ze gesloopt zouden worden, maar onlangs besloot Woonwaard om toch te bekijken of de blokken met een ‘eenvoudige ingreep’ toch opgeknapt konden worden.

Eerder was het plan om de blokken, die in de jaren zestig gebouwd zijn, te slopen zodat er nieuwbouw voor in de plaats kon komen. Het doel was om de voorraad sociale woningen zo groot mogelijk te houden, zeker vanwege de aanhoudende stroom asielzoekers. De drie blokken die behouden blijven zijn samen goed voor 42 portiekwoningen.

Bekeken: 6314x