Alkmaar Centraal

Alkmaar biedt sinds kort ook de mogelijkheid tot het inleveren van kleine elektrische apparaten in straten met milieucontainers. De nieuwe containers staan bij de volgende milieustraten: Wendelaarstraat, Van Ostadelaan, Europaboulevard, Nyenburgh en Saskerstraat. Als de containers voldoen zullen ze op termijn ook op andere locaties in de gemeente worden geplaatst.

Onder kleine elektrische apparaten worden bijvoorbeeld verstaan oude opladers, adapters, telefoons, mixers em scheerapparaten. Grotere elektrische apparaten kunt u inleveren bij het Regio Recycle Point aan de Kitmanstraat 26 in Alkmaar.

De gemeente heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Nog niet lang geleden kon men naast glas, textiel en papier en plastic ook metalen verpakkingen en drankkartons (PMD) gescheiden gaan inleveren. En nu dus kleine apparatuur. Meer informatie over afvalscheiding is te vinden op stadswerk072.nl/afvalstromen.

Er verdwijnen nog steeds veel stoffen in de oven die opnieuw te gebruiken zijn. Hergebruik bespaart energie en grondstoffen. Verbranding van afval wordt ook steeds duurder en, ook al zijn de moderne installaties veel schoner dan vroeger, ze veroorzaken nog steeds CO2 uitstoot en enige luchtvervuiling.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl