Bijna de helft meer treinen zijn vorig jaar uitgevallen door sein- en wisselstoringen. In totaal 32.899 ritten moesten worden geschrapt, ruim 46% meer dan in 2013. Dat blijkt uit cijfers van de NS. Op het traject Gouda - Rotterdam vielen met 2.501 de meeste treinen uit. Voor mensen uit de regio Alkmaar die per trein verder dan Uitgeest reisden was het ook vaak mis. De trajecten Uitgeest - Zaandam en Uitgeest - Haarlem staan respectievelijk op de 6e en 7e plaats, met 1.533 en 1.530 storingen.

De NS stelt dat de cijfers slechts een indicatie zijn van de situatie. De cijfers worden vastgelegd door de treindienstleiders, die het juist bij stremmingen erg druk hebben, waardoor ze niet altijd nauwkeurig zijn.

De vervoerder stelt volgens NU.nl zelfs dat er vorig jaar totaal minder treinen uitvielen dan in 2013. Een NS-woordvoerder vertelde dat het bedrijf baalt van elke storing, maar dat er vorig jaar ook wel een aantal grote incidenten waren waardoor in één keer veel treinen uitvielen. Ook blikseminslag zorgde voor veel uitval.

Bekeken: 3074x