Alkmaar Centraal

Het basisteam Alkmaar - Duinstreek is bezig haar banden tussen wijkagenten en scholen te verbeteren en de school bij de wijk te betrekken. Dit gebeurt door maandelijks overleg en er ook activiteiten georganiseerd. Zo hebben twee agenten met een specialisatie in jeugdzaken woensdag een vuurwerkles gegeven op de Antoniusschool in Bakkum. Dit is een school voor speciaal onderwijs.

Na de les was er in de pauze tijd voor een potje voetbal. De wedstrijd werd met 4-3 gewonnen door het team van jeugdagent Virgil.

Binnen het gebied van basisteam Alkmaar-Duinstreek zijn een aantal speciaal onderwijsscholen waar een ander contact nodig kan zijn. De kinderen op deze scholen komen vaak niet uit de wijk waar de scholen staan en ze zijn soms ook bang voor agenten. Inmiddels een aantal jaren verder, vinden de kinderen het geweldig als de jeugdagenten langskomen.

De jeugdagenten geen niet alleen les over vuurwerk, maar ook gewoon algemene les over de politie, en over het gebruik en de gevaren van sociale media. De kinderen mogen na afloop op de foto met een dienstauto. (foto: Politie Alkmaar)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl