Alkmaar, 16 januari 2012. Vandaag start de gemeente met het inrichten van de nieuwe aanbiedplaatsen voor de rolemmers. Het inrichten bestaat uit het maken van herkenningstekens op de grond. In de wijken waar de nieuwe herkenningstekens zijn aangebracht gaat de zijbelading daarna ook van start. In een beperkt aantal gevallen worden hieraan vooraf enkele noodzakelijke aanpassingen uitgevoerd. Het kan hierbij bijvoorbeeld gaan om het verwijderen of verplaatsen van paaltjes, het aanbrengen van grastegels en het vlakker maken van de verharding. Inwoners zijn en worden met een brief op de hoogte gebracht. Bij de brief is een folder met de nieuwe aanbiedregels gevoegd. Hierin staat beschreven hoe de rolemmers moeten worden aangeboden. Als hulpmiddel zijn ook nog stickers met een pijl toegevoegd. Deze herinneren inwoners eraan welke kant van de rolemmer naar de straat gericht dient te zijn. Voor een aantal aanbiedplaatsen loopt nog een bezwaarprocedure. Vooruitlopend op de procedure worden deze aanbiedplaatsen ook alvast ingericht. Mochten de bezwaren gegrond worden verklaard, dan wordt de aanbiedplaats alsnog aangepast.

De oude rolemmers zijn al enige tijd geleden vervangen voor nieuwe rolemmers. Ze waren toe aan vervanging en de overstap op zijbelading was een goed moment om de oude containers te vervangen. Met het inrichten van de aanbiedplaatsen stapt het grootste gedeelte van Alkmaar nu ook daadwerkelijk over op zijbelading voor het inzamelen van restafval, GFT en papier. Niet alle wijken in Alkmaar gaan over op zijbelading. In totaal gaat ongeveer 75 procent van Alkmaar over op de nieuwe manier van inzamelen. Meer informatie over de aanbiedplaatsen is te vinden op de gemeentelijke website.

Pin It
Bekeken: 2763x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/