Hoog op het Sinterklaas verlanglijstje van Kolping trainer Marc de Wilde stond een met een doelpunt afgeronde aanval van Kolping. Of er een gedicht bij zat is onbekend, maar met drie doelpunten en een assist van Kevin Cappai (foto 2) werd FC Den Helder met 5-0 verslagen. De Wilde kreeg zondag zijn gewenste kado.

Kolping Boys startte de wedstrijd goed, want al na dertien minuten mocht Nick Korssen (zie hoofdfoto) scoren na een zeer goede actie van Cappai vanaf de rechterkant. 1-0. Eindelijk weer een doelpunt voor Kolping en dat werd met groot enthousiasme gevierd. Cappai liet in het eerste kwartier al heel duidelijk zien dat hij deze wedstrijd moeilijk af te stoppen zou zijn en die strijdvaardigheid werkte door bij het hele team. Deze keer werden de duels volwaardig aangegaan en waren vrijwel alle afvallende ballen een prooi voor de Oudorpers. Na zo’n twintig minuten kwam FC Den Helder beter in de wedstrijd en werd Kolping Boys teruggedrongen. Kolping doelman Patrick de Vries hield in deze fase zijn doel mooi schoon ,met onder andere een prachtige redding op een laag hard schot.

Even dacht FC Den Helder recht te hebben op een penalty, maar dat pakte anders uit. Scheidsrechter Bruggeling beoordeelde de verdedigende actie van Jeroen Koenis als correct, het spel ging snel verder en aan de andere kant schoot Kolping aanvoerder Thijs van den Oord prima de 2-0 binnen. Vier minuten later geeft Jeroen Koenis de bal aan de zeer goed spelende Lorenzo Doesburg. Doesburg heeft de goed vrij lopende Cappai al gezien en bedient hem prachtig. Cappai ziet de FC Den Helder doelman uit zijn doel komen en bedenkt zich geen moment. De opstuitende bal wordt met veel gevoel over de keeper heen en in het doel gewerkt. De 3-0 ruststand is daarmee een feit.

Ook in de tweede helft kon FC Den Helder geen vuist maken tegen het veel sterkere Kolping Boys. Na een minuut of zeven gaf Doesburg opnieuw een steekpass op Cappai, maar deze keer dwong de Helderse doelman hem afdoende naar de buitenkant. Toch werd het publiek nogmaals getrakteerd op een treffer van Cappai. Daar waar de Helderse defensie het liet afweten, versnelde de Kolping aanvaller nog maar eens. Met een prachtige boogbal vanaf een meter of zestien liet hij Den helder keeper Kistenmacher volledig kansloos en stond er 4-0 op het scorebord. De koek was daarrmee nog niet op wat Kolping Boys betrof, in de laatste minuut kwam Nick Korssen met een sterke actie het strafschopgebied binnen, hield goed overzicht en legde de bal op een presenteerblaadje voor Cappai die van dichtbij de 5-0 binnen schoot.

Een glunderende Marc de Wilde na afloop:” Ja Kevin (Cappai) was natuurlijk geweldig vandaag, maar ook Lorenzo Doesburg (foto3 ) vond ik zeer sterk spelen. We moesten wat omzettingen doen en dat heeft goed uitgepakt. Vandaag stond er een hecht team dat als collectief heeft gestreden en vooral heeft geknokt voor iedere bal!”

Bekeken: 4720x